• Home
  • Content marketing

Content marketing

Content marketing is een strategisch hulpmiddel dat een aanzienlijke impact heeft op het online succes van bedrijven. Het stelt hen in staat om waardevolle en relevante content te creëren en te delen. Het juist toepassen van content marketing resulteert in meer merkbekendheid, zakelijke groei en klantenbinding.

De kracht van content marketing voor online succes!

Wat is content marketing?

Content marketing is veel meer dan alleen het creëren van willekeurige content. Het is een strategische benadering om je vindbaarheid en bereik te vergroten, te werken aan het imago van je bedrijf, het vertrouwen bij je doelgroep te vergroten en te zorgen voor meer betrokkenheid. Content marketing omvat het creëren van relevante en boeiende content voor de klant, deze content kan bestaan uit blogs, webteksten, social media-updates en e-mailmarketing. Het doel achter content marketing is om je doelgroep te voorzien van waardevolle informatie die hen informeert of helpt bij het oplossen van problemen.

Content marketing
Content marketing

De voordelen van content marketing

Content marketing biedt tal van voordelen voor bedrijven van elke omvang, en het vormt de kern van waarom het een essentieel onderdeel van jouw marketingstrategie moet zijn.

  • Verbeterde zichtbaarheid
    Door regelmatig hoogwaardige content te publiceren die gericht is op relevante onderwerpen en zoekwoorden, kun je jouw online zichtbaarheid verbeteren. Dit leidt ertoe dat je website hoger scoort in de zoekresultaten van zoekmachines, waardoor er meer organisch verkeer naar je website komt.
  • Relaties opbouwen
    Het creëren van hoogwaardige content helpt bij het opbouwen van goede relaties met je klanten. Wanneer je waardevolle content deelt die klanten helpt, creëer je een positieve indruk van je merk en bouw je relaties op die leiden tot loyaliteit onder je klanten.
  • Verhoogde conversies
    Hoge kwaliteit content kan conversies stimuleren door potentiële klanten te overtuigen om actie te ondernemen. Of het nu gaat om het invullen van een contactformulier, het schrijven van blogs of het doen van een aankoop, het gebruik van goed werkende content marketing kan de conversiepercentages aanzienlijk verbeteren.
Unieke PRFT® werkwijze
Ruim 10 jaar ervaring
Full-service bureau

Effectieve content marketing strategie door Drop of Orange

Overweeg je om een effectieve content marketing strategie te laten ontwikkelen door ervaren online marketing experts? Bij Drop of Orange benaderen we elk marketingvraagstuk aan de hand van onze eigen PRFT® werkwijze. Deze methodiek representeert de Plattegrond, Route, Formule en Techniek. Binnen deze vier fasen ontwerpen wij de meest effectieve content marketing strategie voor jouw bedrijf.

1. Plattegrond

Binnen de plattegrond fase brengen wij jouw huidige content marketing situatie in kaart. Hoe ziet jouw doelgroep eruit? Wat voor content marketing strategieën passen concurrenten toe? Heb je op dit moment campagnes lopen op het gebied van content marketing? Aan de hand van de plattegrond fase weten wij precies wat de stand van zaken is.

2. Route

Binnen de route fase bedenken we samen ambitieuze maar realistische doelstellingen. Deze content marketing doelstellingen hebben betrekking op het verbeteren van de merkbekendheid, een betere binding met de klanten of het bevorderen van de verkoop en conversies. We stippelen de route uit die we samen gaan bewandelen.

3. Formule

Binnen de formule fase bedenken en beschrijven wij de perfecte mix van marketingmiddelen om jouw content marketing doelstellingen te kunnen behalen. Dit is het onderdeel waar alles om draait; de succesformule voor jouw content marketing campagne.

4. Techniek

Binnen de techniek fase draait het om onderzoek, ontwerp en ontwikkeling. De geschetste content marketing campagnes krijgen nu vorm. Hierbij gebruiken wij de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van content marketing. Jij krijgt toegang tot alle gebouwde campagnes om alles op de voet te volgen.

Content Marketing

Wil je je content marketing diensten uitbesteden? Kies voor Drop of Orange!

Overweeg je om een professionele aanpak voor content marketing te ontwikkelen? Wij bij Drop of Orange bieden strategieën op maat om jouw content marketing naar een hoger niveau te tillen. Onze focus ligt op het creëren en verspreiden van waardevolle en informatieve content die de doelgroep van jouw bedrijf aantrekt en betrekt. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We kijken er naar uit om met je samen te werken.

Een selectie van werk waar we trots op zijn

Cases Online Marketing Groningen

Resultaten behalen we door gepassioneerd samen te werken. We vertellen je graag exact hoe we te werk zijn gegaan. Hieronder vind je een selectie van onze online marketingcases waar we trots op zijn. Hopelijk dient het als inspiratie voor jouw organisatie.

Bekijk alle cases
Bekijk

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Onze kernwaarden

Samenwerken

We doen het samen. Met jouw kennis van de markt en onze marketing-skills gaan we voor een prettige, lange termijn samenwerking.

Deskundigheid

Je mag van ons verwachten dat we deskundig zijn op de werkvelden waarin we acteren. We leren elke dag bij, blijven actueel en goed opgeleid.

Resultaatgericht

Uiteindelijk gaat het om het resultaat. Vooraf gestelde doelen willen, moeten en zullen we halen.

Drop Of Orange Logos

Inschrijven nieuwsbrief

Niet missen? Blijf op de hoogte via onze maandelijkse Drop of Orange nieuwsbrief.
Joost Klein

Klaar om online te groeien

Zullen wij even bellen?

Joost Klein

De mogelijkheden op het terrein van online marketing zijn oneindig. Benut jouw groeikansen! We zijn altijd in voor een goed gesprek en concreet advies.

Contact opnemen