• Home
  • Website optimalisatie

Website optimalisatie

Wil je meer verkeer naar je website trekken? Wil je de conversies verhogen en je online zichtbaarheid vergroten? Dat is waar website optimalisatie om de hoek komt kijken. Website optimalisatie is de sleutel tot het verbeteren van je online prestaties en het bereiken van je doelen. 

Haal meer uit je online aanwezigheid met website optimalisatie!

Wat is website optimalisatie? 

Website optimalisatie, ook wel bekend als web optimalisatie of Search Engine Optimization (SEO), is het voortdurende proces van het verbeteren van een website om zowel de zichtbaarheid in zoekmachines als de gebruikerservaring te versterken. Je website aantrekkelijker maken voor zoekmachines en bezoekers is het belangrijkste doel, wat kan resulteren in een hogere rangschikking in de zoekresultaten van Google en meer organisch verkeer.

Website optimalisatie
Social Marketing

De voordelen van website optimalisatie

Website optimalisatie biedt  tal van doordelen voor zowel bedrijven als website eigenaren.

  • Verhoogde vindbaarheid
    Door je website te optimaliseren voor relevante zoekwoorden kun je hogere posities behalen in de zoekmachines. Dit leidt tot betere zichtbaarheid en een groter bereik, waardoor potentiële klanten je gemakkelijker kunnen vinden.
  • Betere gebruikerservaring 
    Website optimalisatie bevat vaak het verbeteren van de gebruikerservaring, zoals gemakkelijkere navigatie op de website en responsieve ontwerpen voor mobiele apparaten. Dit leidt tot tevreden bezoekers en grotere kansen op conversies.
  • Verhoog je Click Through Rate (CTR)
    De Click Through Rate gaat over het aantal mensen die op jouw website-link klikken na het zoeken. Met website optimalisatie kun je de CTR zo hoog mogelijk maken. Je verhoogt de CTR door content te creëren waar je doelgroep naar zoekt, door de juiste zoekwoorden te gebruiken die hierbij horen en door aan je on-page SEO te werken. 
Unieke PRFT® werkwijze
Ruim 10 jaar ervaring
Full-service bureau

Een effectieve website optimalisatie strategie 

Denk je erover om je website te verbeteren met de hulp van ervaren online marketingexperts? Bij Drop of Orange hanteren we onze eigen PRFT® werkwijze, wat staat voor Plattegrond, Route, Formule en Techniek. In deze vier fasen ontwikkelen we de meest doeltreffende strategie voor website optimalisatie die aansluit bij jouw bedrijf.

1. Plattegrond

In de Plattegrond-fase brengen we je huidige situatie op het gebied van website optimalisatie in kaart. Wie is je doelgroep? Welke optimalisatiestrategieën passen je concurrenten toe? Zijn er momenteel al website optimalisatiecampagnes actief? Door de Plattegrond-fase krijgen we een gedetailleerd beeld van de huidige stand van zaken.

2. Route

In de Route-fase stellen we ambitieuze maar realistische doelen op voor website optimalisatie. Deze doelen richten zich op het verbeteren van de online zichtbaarheid, het verhogen van conversies en het optimaliseren van de gebruikerservaring. Samen plannen we de stappen die we gaan nemen om deze doelen te bereiken.

3. Formule

Tijdens de Formule-fase ontwerpen en beschrijven we de ideale mix van optimalisatiemethoden om jouw website optimalisatie doelstellingen te behalen. Dit vormt het hart van je website optimalisatiecampagne, de succesformule die ervoor zal zorgen dat je website optimaal presteert.

4. Techniek

In de Techniek-fase staat onderzoek, ontwerp en ontwikkeling centraal. De geplande website optimalisatiecampagnes worden nu in de praktijk gebracht. We maken gebruik van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van website optimalisatie. Jij krijgt volledige toegang tot de geoptimaliseerde elementen, zodat je de voortgang nauwlettend kunt volgen.

Social Marketing

Wil je je website optimalisatie uitbesteden? Kies voor Drop of Orange!

Overweeg je om een professionele aanpak voor website optimalisatie te ontwikkelen? Wij bij Drop of Orange bieden op maat gemaakte strategieën om jouw website optimalisatie naar een hoger niveau te tillen. Onze focus ligt op het verbeteren van de online vindbaarheid en gebruikerservaring door middel van effectieve optimalisatie maatregelen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We kijken er naar uit om met je samen te werken.

Een selectie van werk waar we trots op zijn

Cases Online Marketing Groningen

Resultaten behalen we door gepassioneerd samen te werken. We vertellen je graag exact hoe we te werk zijn gegaan. Hieronder vind je een selectie van onze online marketingcases waar we trots op zijn. Hopelijk dient het als inspiratie voor jouw organisatie.

Bekijk alle cases
Bekijk

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Onze kernwaarden

Samenwerken

We doen het samen. Met jouw kennis van de markt en onze marketing-skills gaan we voor een prettige, lange termijn samenwerking.

Deskundigheid

Je mag van ons verwachten dat we deskundig zijn op de werkvelden waarin we acteren. We leren elke dag bij, blijven actueel en goed opgeleid.

Resultaatgericht

Uiteindelijk gaat het om het resultaat. Vooraf gestelde doelen willen, moeten en zullen we halen.

Drop Of Orange Logos

Inschrijven nieuwsbrief

Niet missen? Blijf op de hoogte via onze maandelijkse Drop of Orange nieuwsbrief.
Joost Klein

Klaar om online te groeien

Zullen wij even bellen?

Joost Klein

De mogelijkheden op het terrein van online marketing zijn oneindig. Benut jouw groeikansen! We zijn altijd in voor een goed gesprek en concreet advies.

Contact opnemen