• Home
  • Social marketing

Social Marketing

Social marketing is een cruciaal instrument om een merk te promoten of klanten te bereiken.

Social marketing dé weg naar online succes!

Wat is social marketing? 

Social marketing is een strategische benadering waarbij social mediaplatforms worden gebruikt om doelgroepen te bereiken en te betrekken. Het bevat het creëren van waardevolle content, het beheren van social media-accounts, en het voeren van interacties met klanten. Door het effectief toepassen van social marketing kunnen merkvermeldingen vergroot worden, het verkeer naar websites gestimuleerd worden, en de binding met de klant verbeterd worden.

Social Marketing
Social Marketing

De voordelen van social marketing

Social marketing biedt tal van voordelen voor bedrijven van elke omvang.

  • Verbeterde zichtbaarheid 
    Zichtbaarheid van je merk vergroot je door actief te zijn op social media platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Pinterest. Jouw berichten worden door een groter publiek te zien, dit kan leiden tot meer volgers en nieuwe klanten.
  • Meer klantbetrokkenheid 
    Het gebruik van social marketing stelt je in staat op direct in contact te komen met je klanten. Je kunt vragen van klanten beantwoorden, feedback ontvangen en je merkpersoonlijkheid op een vertrouwde manier overbrengen.
  • Meer verkeer genereren naar je website 
    Social marketing kan gebruikt worden om relevante en interessante content te delen, dit leidt tot meer verkeer naar jouw website.
Unieke PRFT® werkwijze
Ruim 10 jaar ervaring
Full-service bureau

Effectieve social marketing strategie door Drop of Orange

Jouw social marketing strategie op laten stellen door een stel doorgewinterde online marketing specialisten? Wij benaderen elk marketingvraagstuk volgens onze eigen PRFT® werkwijze. Deze methodiek representeert de Plattegrond, Route, Formule en Techniek. Binnen deze vier fasen ontwerpen wij de meest effectieve social marketing strategie voor jouw bedrijf.

1. Plattegrond

Binnen de plattegrond fase brengen wij jouw huidige social marketing situatie in kaart. Hoe ziet jouw doelgroep eruit? Wat voor social marketing strategie passen concurrenten toe? Heb je op dit moment social marketing campagnes draaien? Aan de hand van de plattegrond weten we precies wat de stand van zaken is.

2. Route

Binnen de route fase bedenken we samen ambitieuze maar realistische doelstellingen. Deze social marketing doelstellingen hebben bijvoorbeeld betrekking op een toename van merkbekendheid, het vergoten van het klantbestand en het genereren van meer verkeer naar de website. We stippelen de route uit die we samen gaan bewandelen.

3. Formule

Binnen de formule fase bedenken en beschrijven wij de perfecte mix van marketing middelen om jouw social marketing doelstellingen te kunnen behalen. Dit is het onderdeel waar alles om draait; de succesformule voor jouw social marketingcampagne.

4. Techniek

Binnen de techniek fase draait het om onderzoek, ontwerp en ontwikkeling. De geschetste social marketingcampagnes krijgen nu vorm. Hierbij gebruiken wij de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social marketing. Jij krijgt toegang tot alle gebouwde campagnes om alles op de voet te kunnen volgen.

Social Marketing

Wil je je social marketing diensten uitbesteden? Kies voor Drop of Orange!

Benieuwd naar wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Ons team van social media experts staat klaar om je te adviseren over de mogelijkheden van social marketing uitbesteding en hoe we jouw bedrijf kunnen helpen groeien op social media. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We kijken er naar uit om met je samen te werken.

Een selectie van werk waar we trots op zijn

Cases Online Marketing Groningen

Resultaten behalen we door gepassioneerd samen te werken. We vertellen je graag exact hoe we te werk zijn gegaan. Hieronder vind je een selectie van onze online marketingcases waar we trots op zijn. Hopelijk dient het als inspiratie voor jouw organisatie.

Bekijk alle cases
Bekijk

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Onze kernwaarden

Samenwerken

We doen het samen. Met jouw kennis van de markt en onze marketing-skills gaan we voor een prettige, lange termijn samenwerking.

Deskundigheid

Je mag van ons verwachten dat we deskundig zijn op de werkvelden waarin we acteren. We leren elke dag bij, blijven actueel en goed opgeleid.

Resultaatgericht

Uiteindelijk gaat het om het resultaat. Vooraf gestelde doelen willen, moeten en zullen we halen.

Drop Of Orange Logos

Inschrijven nieuwsbrief

Niet missen? Blijf op de hoogte via onze maandelijkse Drop of Orange nieuwsbrief.
Joost Klein

Klaar om online te groeien

Zullen wij even bellen?

Joost Klein

De mogelijkheden op het terrein van online marketing zijn oneindig. Benut jouw groeikansen! We zijn altijd in voor een goed gesprek en concreet advies.

Contact opnemen