• Home
  • Kennisbank
  • Vijf krachtige tips om jouw website in een conversiemachine te veranderen

Vijf krachtige tips om jouw website in een conversiemachine te veranderen

Stel je voor dat jouw website de digitale etalage van je bedrijf is, waar potentiële klanten voorbij scrollen. Hoe zorg je ervoor dat ze niet alleen stoppen om te kijken, maar ook daadwerkelijk naar binnen stappen en iets kopen?

Vijf krachtige tips om jouw website in een conversiemachine te veranderen Marketingstrategie | Door Caitlin Robaard | 10 oktober 2023

Stel je voor dat jouw website de digitale etalage van je bedrijf is, waar potentiële klanten voorbij scrollen. Hoe zorg je ervoor dat ze niet alleen stoppen om te kijken, maar ook daadwerkelijk naar binnen stappen en iets kopen? Hier zijn vijf krachtige tips om jouw website conversiegerichter te maken, speciaal voor het MKB.

1. Duidelijke Call-to-Actions (CTA's)

Denk aan deze knoppen als verleidelijke lokroepen die bezoekers niet kunnen weerstaan. 'Koop nu,' 'Vraag een offerte aan,' of 'Abonneer je hier' - dat zijn de woorden die hen in beweging zullen brengen.

2. Vereenvoudig het ontwerp

In een wereld vol afleidingen is eenvoud koning. Schrap overbodige elementen en focus je op de reis voor je bezoekers.

3. Responsive design

Beeld je in dat je klanten hun aankopen willen doen terwijl ze in de trein zitten of in de rij staan voor hun koffie. Zorg ervoor dat je website even goed werkt op hun mobiele apparaten als op hun desktops.

4. Verbeter de laadsnelheid

Tijd is kostbaar. Snelle laadtijden zijn de sleutel tot het vasthouden van de aandacht en het vergroten van de conversies. Optimaliseer je website zodat deze bloedsnel laadt.

5. A/B-testen

Het is alsof je een geheime formule aan het perfectioneren bent. Experimenteer met verschillende ingrediënten zoals CTA-knopkleuren, tekst, afbeeldingen en formulieren om de conversieratio te verhogen. Ontdek wat echt werkt!

Bonustip

Neem een kijkje achter de schermen van je website. Verzamel en analyseer gegevens over het gedrag van je bezoekers. Het is als een kompas dat je naar de verborgen schatten van conversie leidt.

Neem contact op

Dus, waar wacht je op? Met deze tips kun je jouw website omtoveren tot een conversiemagneet, waardoor bezoekers niet alleen geïnteresseerd raken, maar ook actie ondernemen. Denk aan aankopen, offerteaanvragen en inschrijvingen voor nieuwsbrieven als de schatten die binnen handbereik liggen. Hulp nodig? Neem gerust contact op!

Inschrijven nieuwsbrief

Niet missen? Blijf op de hoogte via onze maandelijkse Drop of Orange nieuwsbrief.
Unieke PRFT® werkwijze
Ruim 10 jaar ervaring
Full-service bureau

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Drop of Orange

Caitlin Robaard Marketing Specialist Transparant

Waar kunnen wij je bij helpen?

Onze kernwaarden

Samenwerken

We doen het samen. Met jouw kennis van de markt en onze marketing-skills gaan we voor een prettige, lange termijn samenwerking.

Deskundigheid

Je mag van ons verwachten dat we deskundig zijn op de werkvelden waarin we acteren. We leren elke dag bij, blijven actueel en goed opgeleid.

Resultaatgericht

Uiteindelijk gaat het om het resultaat. Vooraf gestelde doelen willen, moeten en zullen we halen.

Drop Of Orange Logos
Joost Klein

Klaar om online te groeien

Zullen wij even bellen?

Joost Klein

De mogelijkheden op het terrein van online marketing zijn oneindig. Benut jouw groeikansen! We zijn altijd in voor een goed gesprek en concreet advies.

Contact opnemen